Kako započeti dan

Stara poslovica kaže: Po jutru se dan poznaje. Svi smo to čuli stotinu puta, ali većina nas nije ni svesna koliko je ta rečenica istinita. Ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama poput kafe i cigarete, imaćete loš dan. Zato primenite neki od korisnih saveta koji doprinose zdravijem životu.

kako_započeti_danUdahnite vazduh
Ujutru, nakon spavanja otvorite sve prozore u kući, glavu izbacite van i duboko dišite 10 minuta. Pritom bi bilo dobro da sami sebe podsetite da ste živi, zdravi i sretni. Ako jutro počnete sa pozitivnim stavom, tokom dana ćete biti otporniji na negativne vibracije koje vas sigurno očekuju

Istezanje
Nagli pokreti nakon spavanja mogu prouzrokovati probleme jer je telo pomalo tromo kad se probudite. Kako se to ne bi dogodilo, nakon jutarnje higijene, obavezno uradite vežbe istezanja. Ako ne znate kako se rade, slobodno pitajte, rado ćemo vam pomoći.

Trenirajte
Nakon istezanja, telo nagradite vežbanjem. Ako odradite trening pre nagomilavanja obaveza, učinili ste pravu stvar. Vežbanje pojačava lučenje tzv. hormona sreće, pomaže vam da se razgibate i vedri započnete dan. Naravno, vežbanje utiče i na zdravlje, a i na vitku liniju.

Toplo-hladan tuš
Nakon treninga, skočite pod tuš i naizmenično se tuširajte toplom i hladnom vodom. To će poboljšati vašu cirkulaciju, i potpuno razbuditi i napuniti energijom. Nakon toga, ako želite, možete kožu počastiti hranjivim mlekom za telo.

Doručak pre kafe
Možda je šolja kafe i cigareta vaš mali ritual kad ustanete, ali ne bi trebalo da ih konzumirate ujutro na prazan stomak. Svima je poznato koliko je doručak važan, on je podloga za ceo dan. Doručkujte u miru i bez žurbe. Integralne žitarice s jogurtom i voće su dobar izvor energije.

Planirajte!
Najviše problema ujutru ljudi imaju zbog lošeg upravljanja vremenom. Sav jutarnji stres proizlazi iz žurbe i kašnjenja. To je nešto šta možete izbeći ako se dobro organizujete. Pre spavanja napravite raspored za sutrašnji dan. Tako ćete ujutru imati vremena da uradite sve navedene savete. Naravno, potrebno je vreme da usvojite nove navike, ali nemojte odustajati. To su navike od kojih ćete biti bolje raspoloženi, aktivniji, odmorniji, zdraviji i lepši.

Dobrodošli u fitnes studio L&K FIT, Štrosmajerova 28a